Baumit Baumacol Flex Top C2TES1 lap a lapra, flexibilis csempe és burkolatragasztó 25 kg

Baumit Baumacol Flex Top C2TES1 lap a lapra, flexibilis csempe és burkolatragasztó 25 kg
Nagyításhoz kattints a képre!
sBaumit
Cikkszám: AZ0014Gyártó: BaumitBiztonsági adatlap letöltése
Flexibilis ragasztó habarcs, kerámia csempék, sötét lapok, természetes kövek és finomkőlapok lerakására, nagy hő- és statikai terhelés esetén. Különösen alkalmas csempére csempét típusú lerakásnál.
Termékértékelés :
Ár: (4 555.12 Ft + ÁFA)5 785 Ft
Ha kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot: 06-29/562-200, mobil: 06-30-236-3180
Mennyiség: db
Kosárba
Segíthetünk?
06-29/562-200
Raktárinformáció
MasterCard, Cirrus/Maestro, VISA, VISA Electron, American Express OTPay
Bankkártyás fizetés, biztonságosan!

Mind bel-, mind kültéri felhasználásra kiváló: por alakú, fokozottan javított minőségű, hidraulikusan kötő, rugalmas vékonyágyazású habarcs, a legkülönbözőbb kerámia csempék, sötét lapok, természetes kövek és finomkőlapok lerakására, nagy hő- és statikai terhelés esetén. Különösen alkalmas csempére csempét típusú lerakásnál. Megfelel az EN 12004, C2 TE S1 osztály minőségi követelményeinek.
A legmegfelelőbb ágyazó-habarcs kiválasztása a csempe és járólap minőségének a függvénye is. Kerámiacsempék és járólapok ragasztásához használatos ragasztókra vonatkozó európai szabványok és a kötelezően előírt jelölések egyértelművé teszik, hogy a megvásárolt ragasztó milyen minősített paraméterekkel rendelkezik.
A legmegfelelőbb ágyazó-habarcs kiválasztása a csempe és járólap minőségének a függvénye is. Kerámiacsempék és járólapok ragasztásához használatos ragasztókra vonatkozó európai szabványok és a kötelezően előírt jelölések egyértelművé teszik, hogy a megvásárolt ragasztó milyen minősített paraméterekkel rendelkezik.
Szabványok melyeknek a burkolat ragasztóknak meg kell felelniük: EN 12001, EN12002, EN 12004
Termék jelölése kötőanyagok szerint:
 • C - Cementbázisú kötőanyag tartalom esetén.
 • D - Diszperziós kötőanyag tartalom esetén.
 • R - Műgyanta alapú kötőanyag tartalom esetén.

  A cement tartalmú anyagokat (C) a DIN EN 12002 szerint sorolják be tapadási képességük és a lehajlás értéke alapján.
  Cementbázisú vékonyágyas ragasztók további jelölései:
 • 1 - Normál terhelésű (tapadószilárdság min. 0.5N/mm2)
 • 2 - Fokozaottan terhelhető (tapadószilárdság min. 1.0N/mm2)
 • F - Gyorskötési idő 3/24 óra járható/terhelhető
 • T - Lecsúszásmentes (1mm-nél kisebb lecsúszás)
 • E - Hosszú nyitott idejű (30-40 perc)
 • S1 - Alakváltozásra képes (2.5mm a lehajlási vizsgálat alapján)
 • S2 - Nagy alakváltozásra képes (5.0mm a lehajlási vizsgálat alapján)
  Például C2TE S1 jelölés esetén: Cement kötésű, Fokozottan terhelhető, Lecsúszásmentes, Hosszú nyitott idejű és Alakváltozásra képes ragasztóról beszélünk.
 • Alapfelület:
  Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás, laza, festék- és leválasztó-szer részektől mentes, olaj és zsírmentes. Nem lehet víztaszító.
 • Alkalmazható: Betonra, cementesztrichre, cementbázisú vakolatra, könnyűbetonra. Nem alkalmas, fémre, fára, műanyagra, gipszes alapfelületre és minden olyan cementbázisú aljzatra, melynek zsugorodása még nem fejeződött be.
 • Keverés:
  A porragasztót tiszta vízbe szórjuk és lassú járású gépi keverővel (keverőszár) kb. 3 percen át csomómentes masszává keverjük, 15 percig hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni!
 • Feldolgozás:
  Először a ragasztóból vékony kontakt réteget kell felhordani, majd a Baumacol Flex Top ragasztót 45-60°-ban megdöntött fogazott glettvassal egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a még nedves felületre és a burkolólapokat ragasztási (nyitott) időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. Ragasztóhabarcsos éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg. A lapok beágyazódásának mértéke beltérben legalább 65 %-os, kültérben legalább 90 %-os legyen. Az előírt ragasztási időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal.
  Kültérben, nagy víz és mechanikai terhelésnek kitett helyeken, 30x30 cm-nél nagyobb lapoknál kétoldali ragasztóként szükséges alkalmazni (Buttering Floating). Kültérben a burkolatot min. 1 %-os lejtéssel kell kialakítani. Ismeretlen tulajdonságú burkolólapoknál próbaragasztás javasolt. Utókezelés: az elkészült burkolatot kb. 24-48 óráig védjük a mechanikai terheléstől. (Ne járkáljunk rajta!)
  Általános tudnivalók: A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta - pl. vezetékes - vizet használjunk. Egyéb adalékszerek- pl. fagyásgátló - hozzákeverése tilos! Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást.
  Javasolt szerszám: elektromos keverőgép, megfelelő mérető keverőedény, kőműveskanál, szivacs. A fogazott glettvas fogazatmérete a burkolatnak megfelelő legyen.
  Munkavédelem: Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági adatlapján.
 • Az áraink tartalmazzák a 27% ÁFÁ-t is!
  Iratkozz fel hírlevelünkre, nehogy lemaradj a legjobb ajánlatokról!
  Feliratkozom
  Bankkártyás fizetés, biztonságosan!
  MasterCard, Cirrus/Maestro, VISA, VISA Electron, American ExpressOTPay
  © 2018 Mestervagyok.hu
  Tulajdonos: T FLex Kft