Sajnos jelenleg nem rendelkezünk a kívánt készlét mennyiséggel.

Amennyiben rendelésedet még a mai napon leadod mi megrendeljük neked a szükséges mennyiséget.

A kiszállítás előreláthatólag {delivery_days} munkanapot fog igénybe venni.

Telefonon a következő időpontban állunk rendelkezésedre:

06 29 560-720

Üzleteink 2023.12.23 - 2024.01.07-ig ZÁRVA tartanak. Nyitás 2024.01.08-án hétfőn.

Hétfő - Péntek: 07:00-17:00
Szombat: 07:00-12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Munkatársaink pontos szállítási időpontot a rendelés feldolgozása után fognak küldeni.

Rendben
TERMÉKKATEGÓRIÁK
Szilikofób W-190 víztaszító hatású, hidrofobizáló felületi impregnáló anyag - 8 kg
Szilikofób W-190 víztaszító hatású, hidrofobizáló felületi impregnáló anyag - 8 kg
Szilikofób W-190 víztaszító hatású, hidrofobizáló felületi impregnáló anyag - 8 kg
Kemikál
Kemikál
Áruházi azonosító: AL0239-08000

Szilikofób W-190 víztaszító hatású, hidrofobizáló felületi impregnáló anyag - 8 kg

27 710 Ft / darab
RENDELHETŐ
RENDELHETŐ
KISZERELÉSEK:
8 kg - 27 710 Ft / darab
+
KOSÁRBA
Minimális rendelési egység: 1 / darab
Nyomtatás
Szilikofób W-190 víztaszító hatású, hidrofobizáló felületi impregnáló anyag - 8 kg
Szilikofób W-190 víztaszító hatású, hidrofobizáló felületi impregnáló anyag - 8 kg
Termékleírás
Általános tulajdonságok
Víztaszító hatású, átlátszó, kissé sárgás színű impregnáló folyadék, amely lényegében szilikon gyanta szerves oldószeres oldata.
Műszaki jellemzők



Szilárdanyag-tartalom:
5+/-0,5%


Sűrűség (20 °C-on):
kb. 800 kg/m3


pH:
semleges


Szín:
átlátszó, kissé sárgás


Átfesthetőség:
max, 1 óra


Tapadószilárdság:
min, 0.2 Mpa



Alkalmazási terület
Elsősorban csapadékvíz közvetlen hatásának kitett épülethomlokzatok, műkő-, beton, vakolatrétegek, belső falszerkezetek, továbbá mettlachi. klinkertégla, mészkő, mész vagy mészcement festék stb., burkolatok víztaszító (hidrofobizáló) felületkezelésére alkalmas, A Szilikofób W190 a felületre juttatva igen vékony, de összefüggő, 2-5 mikron vastagságú víztaszító bevonatot képez a hajszálcsövek belső falain, a hajszálrepedésekben és az építőanyagszemcsék felületén, de ezáltal a felület eredeti megjelenését, valamint épületfizikai jellemzőit nem változtatja meg, így pl. a vakolatréteg továbbra is megőrzi az eredeti lég- és vízpára áteresztő képességét, tehát a páradiffúziós folyamatot hátrányosan nem befolyásolja; optimalizált hatóanyagtartalma következtében az építőanyag pórusai és kapillárisai nem tömődnek el. A falba került víz az impregnálás ellenére is könnyen eltávozhat. Előnyösen csökkenti viszont az alap vízfelvételét, ami a nagy porozitású vakolatrétegek fagyállóságát növeli, ezáltal csökkenti a légköri tényezők hatására bekövetkező korróziós károsodást, egyben öntisztító jelleget is kölcsönöz, mert a csapadékvíz mintegy végig öblíti a felületet, így a hidrofób felületen a szennyeződés kevésbé tapad meg, Az igen vékony filmréteg időjárásállósága rendkívül jó, és a napsugárzás roncsoló hatására gyakorlatilag nem érzékeny, Tartósságát legalább 5 évig megőrzi (kültéri igénybevétel mellett), A Szilikofób W-190 alkalmazható gyakorlatilag valamennyi nedvszívó ásványi anyag hidrofobizálására, így pl.: vakolat, beton, azbesztcement. gázbeton, természetes kő, téglafal stb., Impregnálásra a függőleges vagy legalábbis erősen dőlt felületek alkalmasak.
A hidrofobizált réteg víznyomásnak nem áll ellen, ezért vízszigetelések pótlására nem alkalmas. Nem alkalmazható a Szilikofób W-190 műanyagokra, műanyag diszperziós festékekre, műgyanta kötőanyagú festékekre, valamint rendszeres mechanikai (koptató) igénybevételnek kitett felületeken.

Felhasználás
Próbafelület készítése: Az impregnálás elvégzése előtt ajánlatos a kezelendő felület egy részén próbafelhordást végezni. Ezen a mintafelületen, amely kb. 2-3 m2, az egész felületre meghatározható az impregnálószer-szükséglet. Itt vizsgálható az impregnálás hatékonysága és megállapítható, hogy az impregnálás nem okoz-e a felületen elfogadhatatlan színárnyalat változást.
Takarással védendő felületek: Az ablakokat és az ajtókat célszerű fóliával letakarni, mivel a felhordás folyamán az impregnálóanyag az ablaküvegre kerülhet és ez megnehezíti az ablak tisztítását. Az. ablakok fakereteire került szilikon a későbbi lakkozás során zavaró hatást válthat ki. A közelben található műanyag tárgyakat is védeni kell, mivel az oldószer azokat is megtámadhatja.
Időjárási feltételek: Az impregnálást követően a felületet 5-6 órán át csapadékvíz nem érheti. A kívánt impregnálási mélység elérése érdekében impregnáláskor a falnak légszáraznak kell lennie.
Impregnálás (szórás): Ahhoz, hogy az impregnálóréteg egyenletes és telített legyen, a szórást úgynevezett airless berendezéssel vagy normál kerti permetezővel ajánlatos végezni. Vigyázni kell arra, hogy a berendezés tömítései és csöve oldószerálló legyen. Legjobb, ha a felhordást a lehető legkisebb szórónyomással és nagy cseppképződéssel végezzük. A felületre annyit kell felszórni, hogy az impregnálóanyag 30-40 cm-es felszórási felületen lefolyjon, ekkor vezethetjük a szórófejet lassan tovább. Azáltal, hogy az impregnáló oldat az építőanyaggal hosszabban érintkezik, jó impregnálási mélységet érhetünk el. Az impregnálást az északi homlokzaton célszerű még egyszer megismételni. A második réteg felhordása akkor végezhető, amikor az első már nem fénylik. Lehetséges az impregnálóanyag felhordása ecsettel vagy hengerrel is. Ez a munkamód költségesebb és a tapasztalat szerint több hibát eredményez (túl kevés vagy egyenetlen a felhordás) mint a szórás. Kis felületeken vagy olyan homlokzatokon azonban, ahol nagy felületű nyílászárók vannak, nem célszerű szóróberendezéssel dolgozni.
A munka megszakítása: Mivel az impregnált felület elég gyorsan szárad, a frissen kezelt felület a még nem impregnálttól esetleg nem, vagy nem megfelelő biztonsággal különböztethető meg. Ajánlatos ezért az impregnálást egy homlokzati szakaszon munkamegszakítás nélkül, folyamatosan végezni.
A munkaberendezések tisztítása: A berendezéseket használat után – figyelemmel a tűz- és egészségvédelmi előírásokra – oldószerrel kell megtisztítani (lakkbenzin).
Utómunkálatok, utómosás: Amennyiben a Szilikofób W190 ablaküvegekre vagy ablakkeretekre került, még száradása előtt feltétlenül el kell távolítani.
Egyes esetekben, nagyon tömör, nem szívó építőanyagoknál pl. mozaik homlokzatoknál, amelyeknél a fugák miatt kell impregnálni, vagy mosott betonnál, márványnál stb. – az elszürkülés veszélye miatt – ajánlatos oldószeres utánmosással a nem szívóképes építőanyag felületén a szilikon réteg keletkezését megakadályozni.
Anyagszükséglet

Vakolt homlokzat esetén: Amennyiben a homlokzat erősen szennyezett, előzőleg tisztítani kell. A homlokzat az impregnálás előtt mészfestéssel javítható, A szilikon impregnálással a mészfestés élettartama jelentősen megnövelhető, 0,3 mm-nél szélesebb repedéseket azonban előzetesen ki kell javítani. A vakolatban lévő hajszálrepedések a kezelés során hidrofóbizálódnak, előzetes megszüntetésük szükségtelen. A Szilikofób W-190 felhasználás kétszeri felhordás esetén kb. 0,5-0,8 I/m2. Ennél a mennyiségnél az impregnálás mélysége 5-7 mm.
Beton homlokzatok esetén: A betonfelületek impregnálását általában az teszi szükségessé, hogy az időjárás hatására ezek a felületek erősen szennyeződnek. A legtöbb esetben a betonfelület impregnálását ezért célszerű öszszekötni pl. felületjavítással és tisztítással. Meleg vízzel vagy gőzsugárral tisztítva eltávolítható a porlerakódás és néha az olajos foltok is. Makacs olajszennyeződésnél és mészkirakódásnál jó eredmény érhető el a beton savazásával. Mindkét tisztítási eljárás esetén a homlokzat kiszáradása után kell a szilikon impregnálást elvégezni. Az impregnáló anyagszükséglet: 0,3-0,45 l/m2. Amennyiben a homlokzat festésére is sor kerül. az impregnálást a festék felhordása előtt kell elvégezni. Az így létrehozott szilikon alapozás javítja a festékbevonat tapodását és tartósságát.
Azbesztcement esetén: Azbesztcement esetében is ajánlatos szilikon impregnálás alkalmazása az időjárás okozta káros hatások ellen. Mivel az anyag kevéssé szívóképes, az impregnálóanyag szükséglet csak 0,1-0,25 l/m2. Az impregnálás után a felület festhető.
Gázbeton homlokzatok esetén: Ez az építőanyag rendkívül nedvszívó. Ahhoz, hogy a gázbeton megőrizze jó hőszigetelő képességét. elengedhetetlen a nedvesség elleni védelem. Az impregnálóanyag szükséglet 0,8-1,2 I/m2. Az impregnált gázbetonra diszperziós festék vagy műanyag vakolat is felhordható.
Terméskő homlokzatok esetén: A terméskövek védelme eső ellen egyrészt azért szükséges, hogy védjük a szennyeződéstől és a mohásodástól, másrészt. hogy védjük az agresszív esővíz okozta bomlástóI. Sok esetben műemlékeinken a terméskövek mállása már olyan előrehaladott, hogy az impregnálás előtt kovasavészter bázisú anyaggal kőszilárdítás szükséges. Tisztítás után, amelyhez meleg vizes vagy gőzsugártisztítást ajánlunk, ill. esetleg kőszilárdítás után Szilikofób W-190 impregnálást kell végezni. Az impregnálóanyag szükséglet a kő szívóképességétől függően 0,15-1 I/m2 között van. Az impregnálás előtt a habarcsfugákat gondosan át kell vizsgálni és a hibákat ki kell javítani.
Téglafal homlokzat esetén: A Szilikofób W- 190 jelentős alkalmazási területe a natúr téglafal homlokzatok védelme, ahol a habarcsfugák igen sok nedvességet tudnak felszívni. Itt megjelennek az átnedvesedések, sókivirágzások. Mivel a legtöbb esetben a fugákban repedések is találhatók, szükséges a fugahálózat átvizsgálása és kijavítása is. Impregnálás előtt a sókivirágzásokat vegyi (savas) vagy mechanikus úton el kell távolítani. (A sóval töltött kapillárisok és pórusok nem tudják felszívni az impregnáló anyagot és így nem lesznek víztaszítók.) A fal szívóképességétől függően kétszeri. telítést biztosító felhordáshoz 0,4-0,8 I/m2impregnáló anyag szükséges. Amint azt a gyakorlati tapasztalatok mutatják, egy jó Szilikofób W-190 impregnálás olyan hatékony, hogy a fal az időjárás hatásának kitett felületen is mindig száraz marad.

Szállítási módok
  • Házhoz szállítás
  • Postán maradó
  • MOL Töltőállomás
  • Személyes átvétel (Dabas Fő út 67, vagy Dabas Móra Ferenc u. 5.)
AJÁNLAT