Sajnos jelenleg nem rendelkezünk a kívánt készlét mennyiséggel.

Amennyiben rendelésedet még a mai napon leadod mi megrendeljük neked a szükséges mennyiséget.

A kiszállítás előreláthatólag {delivery_days} munkanapot fog igénybe venni.

Telefonon a következő időpontban állunk rendelkezésedre:

06 29 560-720

Üzleteink 2023.12.23 - 2024.01.07-ig ZÁRVA tartanak. Nyitás 2024.01.08-án hétfőn.

Hétfő - Péntek: 07:00-17:00
Szombat: 07:00-12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Munkatársaink pontos szállítási időpontot a rendelés feldolgozása után fognak küldeni.

Rendben
TERMÉKKATEGÓRIÁK
Baumit Baumacol Flex Uni flexibilis csempe és burkolatragasztó - 25 kg
Baumit Baumacol Flex Uni flexibilis csempe és burkolatragasztó - 25 kg
Baumit Baumacol Flex Uni flexibilis csempe és burkolatragasztó - 25 kg
Baumit
Baumit
Áruházi azonosító: AZ0013-00025

Baumit Baumacol Flex Uni flexibilis csempe és burkolatragasztó - 25 kg

5 760 Ft / darab
RAKTÁRON 126 db
RAKTÁRON 126 db
KISZERELÉSEK:
25 kg - 5 760 Ft / darab
+
KOSÁRBA
Minimális rendelési egység: 1 / darab
Biztonsági adatlap:
Nyomtatás
Baumit Baumacol Flex Uni flexibilis csempe és burkolatragasztó - 25 kg
Baumit Baumacol Flex Uni flexibilis csempe és burkolatragasztó - 25 kg
Termékleírás
Ez az anyag nagyobb hő- és statikai terhelésnek is ellenáll. A víz- és fagyálló, hidraulikusan kötő ragasztóhabarcs kerámia fal- és padlócsempék, lapok valamint finomkőlapok ragasztására alkalmas, bel- és kültéren. A Flex Uni flexibilis csempe és burkolat ragasztó nagyobb hő- és statikai terhelésnek is ellenáll. A víz és fagyálló, hidraulikusan kötő ragasztóhabarcs kerámia fal- és padlócsempék, lapok valamint finomkőlapok ragasztására alkalmas, bel- és kültérben. A Baumacol Flex Uni ragasztó cementbázisú, por alakú, élelmiszerbarát, műanyag adalékokkal javított, hidraulikusan kötő, vékonyágyazású ragasztóhabarcs.Felhasználás:Kerámiacsempék, burkolólapok, mozaikok, természetes és műkövek, finomkőlapok, gresslapok szokásos építőipari alapfelületeken történő ragasztására bel- és kültérben.
Felhasználási útmutató
Alapfelület:Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás, laza, festék- és leválasztó-szer részektől mentes, olaj és zsírmentes. Nem lehet víztaszító.Alkalmazható: Betonra, cementesztrichre, cementbázisú vakolatra, könnyűbetonra. Nem alkalmas, fémre, fára, műanyagra, gipszes alapfelületre és minden olyan cementbázisú aljzatra, melynek zsugorodása még nem fejeződött be.Keverés: A porragasztót tiszta vízbe szórjuk és lassú járású gépi keverővel (keverőszár) kb. 3 percen át csomómentes masszává keverjük, 15 percig hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni!Feldolgozás:Először a ragasztóból vékony kontakt réteget kell felhordani, majd a Baumacol Flex Uni ragasztót 45-60°-ban megdöntött fogazott glettvassal egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a még nedves felületre és a burkolólapokat ragasztási (nyitott) időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. Ragasztóhabarcsos éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg. A lapok beágyazódásának mértéke beltérben legalább 65 %-os, kültérben legalább 90 %-os legyen. Az előírt ragasztási időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal.Kültérben, nagy víz és mechanikai terhelésnek kitett helyeken, 30x30 cm-nél nagyobb lapoknál kétoldali ragasztóként szükséges alkalmazni (Buttering Floating). Kültérben a burkolatot min. 1 %-os lejtéssel kell kialakítani. Ismeretlen tulajdonságú burkolólapoknál próbaragasztás javasolt. Utókezelés: az elkészült burkolatot kb. 24-48 óráig védjük a mechanikai terheléstől. (Ne járkáljunk rajta!)Általános tudnivalók: A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta - pl. vezetékes - vizet használjunk. Egyéb adalékszerek- pl. fagyásgátló - hozzákeverése tilos! Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást.Javasolt szerszám: elektromos keverőgép, megfelelő mérető keverőedény, kőműveskanál, szivacs. A fogazott glettvas fogazatmérete a burkolatnak megfelelő legyen.Munkavédelem: Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági adatlapján.
Minőségi jellemzők
Felhasználás:Kerámiacsempék, burkolólapok, mozaikok, természetes és műkövek, finomkőlapok, gresslapok szokásos építőipari alapfelületeken történő ragasztására bel- és kültérben egyaránt. Különösen alkalmas nagyobb mechanikai, termodinamikai terhelésnek kitett felületekre (beltéri kent szigetelésekre, fűtött alapfelületekre, teraszokra, erkélyekre). Alkalmas meglévő burkolatokra – csempére csempét – történő ragasztása is.Összetétel: Cement, szerves kötőanyag, homok, adalékszerek. Flexibilis és univerzálisan használható. Megfelel az EN 12004, C2 TE osztály minőségi követelményeinek.Anyagszükséglet: Kb. 3 kg/m2, a csempehátlap típusától függően.Kiszerelés: 25 kg-os zsákokban, 54 zsák/raklap = 1350 kg (zsugorfóliázva).A legmegfelelőbb ágyazó-habarcs kiválasztása a csempe és járólap minőségének a függvénye is. Kerámiacsempék és járólapok ragasztásához használatos ragasztókra vonatkozó európai szabványok és a kötelezően előírt jelölések egyértelművé teszik, hogy a megvásárolt ragasztó milyen minősített paraméterekkel rendelkezik.Szabványok melyeknek a burkolat ragasztóknak meg kell felelniük: EN 12001, EN12002, EN 12004 Termék jelölése kötőanyagok szerint:C - Cementbázisú kötőanyag tartalom esetén.D - Diszperziós kötőanyag tartalom esetén.R - Műgyanta alapú kötőanyag tartalom esetén.A cement tartalmú anyagokat (C) a DIN EN 12002 szerint sorolják be tapadási képességük és a lehajlás értéke alapján.Cementbázisú vékonyágyas ragasztók további jelölései:1 - Normál terhelésű (tapadószilárdság min. 0.5N/mm2)2 - Fokozaottan terhelhető (tapadószilárdság min. 1.0N/mm2)F - Gyorskötési idő 3/24 óra járható/terhelhetőT - Lecsúszásmentes (1mm-nél kisebb lecsúszás)E - Hosszú nyitott idejű (30-40 perc)S1 - Alakváltozásra képes (2.5mm a lehajlási vizsgálat alapján)S2 - Nagy alakváltozásra képes (5.0mm a lehajlási vizsgálat alapján)Például C2TE S1 jelölés esetén: Cement kötésű, Fokozottan terhelhető, Lecsúszásmentes, Hosszú nyitott idejű és Alakváltozásra képes ragasztóról beszélünk.
Szállítási módok
  • Házhoz szállítás
  • Postán maradó
  • Személyes átvétel (Dabas Fő út 67, vagy Dabas Móra Ferenc u. 5.)
AJÁNLAT